Op de boerderij

Waalheimer Farm melkt 115 melkkoeien. In zomer en winter, dag en soms ook nacht, is er werk op de boerderij. Want...koekalverij hoort er eenmaal bij! Is er koekalverij, dan hoort u erbij. En...ben ik alleen, vraag ik uw hulp erbij :) Jaarrond worden er kalfjes geboren. Elke keer is het voor ons een mooi wonder als het goed gaat met kalf en koe. En...heeft u toevallig de geboorte van uw kalf meemaakt, mag u haar een naam geven en eventueel adopteren! En uiteraard..koeknuffelen mag altijd!

De eerste weken zijn cruciaal voor het kalf, maar ook voor de koe. De kalfjes krijgen de eerste drie levensdagen de echte biest/melk van de koe. Na drie dagen krijgt het kalfje wat lekkernij om te eten en tussen de middag lauw water. s Ochtends en 's Avonds krijgen de kalfjes melk en kunt u meehelpen. Ook de bedjes moeten even opgemaakt worden.

De melkkoeien worden gemolken door twee melkrobots. Dag en nacht kunnen de koeien zelf kiezen wanneer ze gemolken willen worden. Gemiddeld genomen worden ze drie maal per dag gemolken door de melkrobot. Bent u benieuwd hoe de melkrobot werkt? Op Waalheimer Farm kunt u dit live meemaken.

De koeien hebben allemaal een slaapplaats/ligbox. Het eten bestaat uit snijmaïs, graskuil, hooi en lekkernij (brokken). In de zomer en tevens afhankelijk van de weergoden, gaan ze naar het weiland.

Doelstelling is om de koeien probleemloos, zo lang mogelijk en zo gezond mogelijk op ons bedrijf te houden. Ook al zijn het in totaal 220 koetjes en kalfjes, we kennen ze stuk voor stuk. Het zijn onze huisdieren waar we dagelijks met veel liefde voor zorgen.

 

 

Waalheimer Farm
Walem 55

6342 PA Walem

Reknr.: NL08 RABO 01259 09209

KvK: 54082145

Copyright Waalheimerfarm

Info

waalheimerfarm@live.nl
Telefoon thuis: + 31 (0)43 459 1571
Mobiel Boer Frans:+ 31 (0)6 209 750 38
Mobiel Boerin Kristel: + 31 (0)6 209 749 27

Volg ons


           


      

Camping & Vakantiewoning