7 dagen per week verse melk!

De Waalheimer Farm: adembenemend uitzicht, op een unieke plek waar ooit de Romeinen zich thuis voelden. Kamperen, het boerenleven ervaren en nu ook... melk tappen vers van de koe... dat smaakt naar puur, naar vroeger! Sinds 2016 staat bij ons de eerste melktap van Limburg. Dat betekent dat u 7 dagen per week verse melk uit de melktap kunt tappen. De melktap bevindt zich op onze binnenhoeve.

Openingstijden:
Maandag tm zaterdag van 8 uur tot 20 uur
Zondag van 10 uur tot 18 uur

Vanaf een halve liter, vanaf €0,50 cent, kunt u melk tappen. U hoeft geen gepast geld erin te gooien. Onze verse (ongepasteuriseerde) melk kost € 1,00 per liter en kan in elke gewenste hoeveelheid worden getapt. Neem gerust uw eigen fles of ketel mee. Maar u kunt ook bij ons de lege melkflessen kopen. Een mooie 1 liter fles voor € 1,00 (ook inkoopprijs) welke u na gebruik voor eigen consumptie opnieuw kunt gebruiken. Er is geen statiegeld.


verse rauwe melk limburg zuid-limburg

Waarom verse melk? Als je wat meer spieren wilt opbouwen kun je dit proces naast hard te trainen overdag ook in je slaap nog bevorderen door heel simpel twee glazen melk te drinken voordat je naar bed gaat. Dit blijkt vrijdag onder meer uit promotieonderzoek van Bart Groen aan het Maastricht UMC+.

Melk is een natuurlijke bron van voedingstoffen, zoals eiwitten, vitamine B2 en B12, mineralen (fosfor, kalium, magnesium en zink), vetten en melksuiker. Deze voedingsstoffen zijn van belang voor de energievoorziening, groei, ontwikkeling, bescherming en onderhoud van het menselijk lichaam. Twee à drie zuivelconsumpties (450ml/650ml) per dag worden dan ook aanbevolen! Zeer zeker voor vegetariërs die de belangrijke vitamine B12 volledig missen als belangrijke bouwsteen voor het menselijke lichaam.

De melk die u bij ons koopt is verse rauwe (onbewerkte) melk. Het verschil met de melk uit de winkel is dat onze melk niet gepasteuriseerd of gesteriliseerd is. Onze verse melk is melk waar niets uitgehaald is. Puur natuur! Dit houdt dus in dat er zich een klein laagje room op de melk kan vormen in uw fles of emmer. In onze gekoelde melktap zit een roerinstallatie waardoor de melk daar geen kans krijgt om op te romen. De room kunt u er eventueel vanaf scheppen om bijvoorbeeld slagroom of boter te maken, maar u kunt de fles ook een keer omschudden zodat u de (volle) melk kunt opdrinken.

 Meer informatie:

  • Zorg voor een schone fles/emmer om de melk in te bewaren, wij hebben eventueel ook flessen te koop. Probeer zo snel mogelijk de melk na aankoop koel te bewaren, bij voorkeur in de koelkast. De flessen die u bij ons koopt kunnen ook in de vaatwasser!
  • Onze melk is afhankelijk van uw vervoer in de koelkast 2-4 dagen houdbaar
  • Onze verse melk kunt u overal voor gebruiken, bij uw ontbijt of tussendoor, maar ook voor de cappuccino, chocolademelk, warme pap, pannenkoeken of elk gerecht waar melk in gebruikt kan worden
  • Onze verse melk direct uit de tap vinden wij het lekkerst. Maar voor mensen met een lage weerstand, zieken, zwangere vrouwen, ouderen en jonge kinderen raden wij toch aan om de melk voor gebruik te pasteuriseren, dit houdt in de melk kort te verhitten tot boven de 72°C gedurende minimaal 30 seconden
verse melk melktap zuid limburg koe

 

Waalheimer Farm
Walem 55

6342 PA Walem

Reknr.: NL08 RABO 01259 09209

KvK: 54082145

Copyright Waalheimerfarm

Info

waalheimerfarm@live.nl
Telefoon thuis: + 31 (0)43 459 1571
Mobiel Boer Frans: + 31 (0)6 209 750 38 
Mobiel Boerin Paula: + 31 (0)6 205 154 82

Volg ons


           


      

Camping & Vakantiewoning